Перевезення сезонних фруктів та інших продуктів, що швидко псуються, вимагає делікатного обігу та спеціальних умов транспортування. Щоб розвезти полуницю в літню спеку по точках продажу, необхідно дотримуватися певного температурного режиму при доставці. Адже пара годин на спеці та сонці приведе до того, що вся партія свіжозірваних ягід вартістю в пару тисяч доларів “потече” і стане непридатною для продажу.

Зі зростанням конкуренції на ринку перевезень зростають і вимоги до логістичних компаній. Наразі вже недостатньо мати у своєму автопарку сучасні машини з рефрижераторами. Адже навіть вигідні ціни на доставку не гарантують збереження примхливої продукції. Замовник хоче самостійно контролювати умови перевезення, щоб гарантовано отримати товар в цілісності для подальшого продажу.

Супутникове стеження піклується про збереження вантажів під час перевезень рефрижератором Mercedes-Benz 815D

Щоб забезпечити контроль за температурним режимом транспортування та розташуванням вантажу, достатньо скористатися послугами GPS-моніторингу. Встановлений на рефрижераторі пристрій стеження з набором додаткових датчиків допоможе як власнику техніки, так і замовнику тримати під надійним контролем всі вимоги доставки. Крім того, супутникове стеження допоможе логістичній компанії бути в курсі всіх поїздок та якісніше планувати подальшу роботу для неухильного зростання доходів.

Встановлення обладнання

Для постійного контролю Mercedes-Benz 815D слід оснастити GPS-трекером та супутніми датчиками. Найчастіше холодильник необхідно обладнати сенсорами температури та закриття дверей. Пристрої можуть бути як провідними, так і бездротовими. Перші складніші в установці, зате не вимагають додаткових джерел живлення. Другі простіші в монтажі, їх можна легко переміщувати при необхідності з місця на місце, але потрібно подбати про регулярну заміну батарейок.

Монтаж GPS-трекера та додаткових датчиків, а також усі налагоджувальні роботи наші спеціалісти виконують за 2-3 години з виїздом на територію замовника.

Усі сенсори підключаються до портів GPS-трекера, змонтованого на автомобілі. Девайс стеження отримує свої географічні координати та разом з інформацією від сенсорів передає на сервер моніторингу через Інтернет. Підключення до глобальної мережі здійснюється за допомогою мобільного оператора. Якщо машина знаходиться в місцевості з низьким рівнем сигналу, дані зберігатимуться в пам’яті трекера і будуть надіслані під час встановлення впевненого з’єднання.

Отримані відомості сервер стеження декодує і одразу відображає в режимі реального часу власнику автомобіля. Додатково система вибудовує різні звіти, що допомагають бізнесмену отримувати інформацію про всі поїздки Mercedes-Benz 815D. Наприклад, господар машини може подивитися, де був рефрижератор добу тому, яка при цьому трималася температура всередині та як часто відкривали холодильник.

Результати впровадження

Впровадивши систему супутникового моніторингу, власник транспортної компанії отримав оперативний контроль як за місцем розташування вантажівки, так і за температурою всередині. Тепер система сама попереджає керівництво про те, що у холодильнику стало занадто тепло чи холодно. Співробітники компанії можуть вжити термінових заходів, щоб полагодити зламаний компресор, закрити двері, що не вчасно відчинилися, або виставити потрібну температуру для нового виду продукції, що перевозиться.

Додаткові сенсори допомагають надійно контролювати доставку продуктів, що швидко псуються, рефрижератором Mercedes-Benz 815D

Клієнти компанії отримали можливість самостійно стежити за дотриманням умов перевезення. Для них власником автомобіля створюється додатковий обліковий запис, після чого замовники можуть у режимі онлайн відстежувати як місцезнаходження товару, так і умови доставки. І якщо раптом температура чомусь починає виходити за задані межі, власники вантажу відразу зв’язуються з відповідальними співробітниками транспортної компанії для усунення проблеми.

Автоматизовані повідомлення

Одна з найкорисніших можливостей програми супутникового моніторингу полягає у формуванні та надсиланні автоматизованих повідомлень залежно від якихось умов. Наприклад, система може контролювати тривалість відкриття дверей та відправляти повідомлення у випадку, якщо холодильник був не герметичний довше 10 хвилин. Така можливість дуже корисна для збереження вантажу непошкодженим. Адже замок холодильника на Mercedes-Benz 815D може зламатися в самий невідповідний момент або відкритися через трясіння на дорозі. Водій може не помітити, що холодильник розморожується. Система ж вчасно попередить про відчинені двері, завдяки чому шофер зможе оперативно зреагувати і усунути несправність.

Ще одна корисна можливість автоматизованих повідомлень полягає у надсиланні сповіщення складським робітникам про те, що машина під’їде протягом найближчих 15 хвилин. Щоб такі повідомлення надсилалися, навколо складу на карті в програмному додатку моніторингу окреслюється зона на відстані 3-4 кілометрів. В якості одержувачів використовуються контакти уповноважених працівників складу, а текст складається у довільній формі.

Бажаєте подивитися, як виглядає відстеження рефрижератора Mercedes-Benz 815D? Протестуйте в демо-режимі систему GPS-моніторингу з ноутбука або смартфона!

Коли автомобіль під’їжджає до складського комплексу та перетинає вказану геозону, система стеження автоматично розішле повідомлення всім адресатам. 15 хвилин, що залишилися, службовцям вистачить для підготовки терміналу до прийому машини. Як тільки вантажівка приїде на місце призначення, бригада вантажників одразу розпочне розвантажувальні роботи.

Контроль за зливом пального

Наймані співробітники часто люблять підвищувати власний заробіток, приторговуючи поцупленим паливом. Схема проста і нехитра: за відсутності належного контролю водій Mercedes-Benz 815D просто зливає пальне з бака та продає його перекупам. Масштаби прямих втрат через подібні крадіжки можуть бути значними і становити сотні доларів на місяць тільки на одному автомобілі.

Система супутникового стеження допомагає запобігти та мінімізувати розкрадання палива. Можна виділити кілька досить популярних способів контролю за витратою пального, але найпростіший і зручний полягає у використанні так званого номінального споживання.

Кожен автомобіль має певну витрату на 100 кілометрів шляху. Виробник вказує таке значення у документах на машину. Втім, згодом через зношування деталей і після ремонтів даний коефіцієнт може змінюватися у більшу або меншу сторону. У такому разі необхідно провести дослідження, суворо фіксуючи обсяг заправок та сумарну тривалість поїздок. Поділивши одне на інше, керівник отримає номінальне споживання.

Контроль за зливом палива водіями за допомогою GPS-стеження на Mercedes-Benz 815D

Знайдений коефіцієнт далі використовується для підрахунку палива, що витрачається. Оскільки система стеження постійно фіксує всі перевезення, власник машини парою кліків мишки зможе побачити і загальний пробіг, і обсяг витраченого пального. Система сама розрахує необхідне значення залежно від пройденої відстані. І якщо отриманий обсяг сильно відрізняється від фактичного, шоферу доведеться пояснити, що за “усушка та утряска” сталася з пальним, та відшкодувати заподіяні збитки.

Перешкода викраденню

Система супутникового стеження допомагає убезпечити Mercedes-Benz 815D від угону. При цьому контроль за технікою відбувається в автоматизованому режимі, а у разі виявлення спроб крадіжки сервер моніторингу негайно повідомить про це власника.

Щоб отримувати подібні повідомлення, необхідно надіслати сповіщення за певними подіями. Найчастіше машину викрадають уночі або на вихідні, коли на думку зловмисників про вантажівку кілька годин ніхто не згадає.

Для початку необхідно виділити на карті місце паркування чи постійної стоянки автомобіля. Навколо місця дислокації техніки малюється замкнута геозона, що є своєрідним охоронним периметром. Якщо машина з встановленим на ній трекером почне рух і перетне межу зазначеної геозони, система відразу надішле повідомлення.

Текст повідомлення, як і список адресатів, власник машини задає самостійно. Оскільки таке сповіщення потрібне не завжди, то в системі можна задати період, коли повинні надсилатися повідомлення. Як правило, зазвичай вказується нічний час у робочі дні та усі вихідні.

При отриманні повідомлення про незапланований виїзд Mercedes-Benz 815D за межі стоянки власник робить низку негайних дій. Спочатку він може уточнити, чи не використовує зараз хтось автомобіль для роботи. І якщо виїзд ніким не санкціонований, бізнесмен одразу ж звертається до поліції для оперативного затримання злочинців і повернення свого майна.

Щоб забезпечити всі вимоги перевезення продуктів, що швидко псуються, рефрижератором Mercedes-Benz 815D, налагодити відстеження всіх поїздок і надійно контролювати найманих водіїв, використовуйте нашу систему супутникового стеження.

Вартість GPS-моніторингу для рефрижератора Mercedes-Benz 815D

Вам також необхідно відслідковувати рефрижератор Mercedes-Benz 815D та контролювати найманих шоферів? Зателефонуйте нам +38 (044) 221-31-00 або +38 (095) 287-62-62, і ми підберемо для вас оптимальне рішення.

Актуальну вартість встановлення обладнання і абонентську плату, яка включає в себе сім-карту, персоніфікований онлайн-доступ до всіх можливостей системи GPS-моніторингу та зберігання даних на сервері протягом одного року ви можете дізнатися на сторінці «Вартість».