Щоб надійно контролювати зерновоз Mercedes Actros 184 та інші машини вашого автопарку, найкраще скористатися системою супутникового стеження. Її використання дозволить:

  • будь-якої миті бути в курсі, де зараз знаходиться вантажівка
  • куди він їздив тиждень і місяць тому і чи не було “лівих” рейсів
  • скільки палива витрачається за поїздку та чи не зливає пальне водій
  • чи дотримується шофер графіка поїздок або дозволяє собі тривалі перерви
  • наскільки акуратно водить зерновоз та береже машину
  • дізнатися іншу корисну інформацію про вашу техніку

Покращуємо ефективність роботи зерновоза Mercedes Actros 184 за допомогою супутникового стеження.

Як же система GPS моніторингу дозволяє визначати ці відомості? Читайте до кінця, і ви дізнаєтеся, як швидко, ефективно та з мінімальними зусиллями налагодити повний контроль за вашими вантажівками та найманим персоналом.

Вибір GPS-трекера для зерновоза

Щоб отримати повний доступ до відомостей про всі поїздки вашого Mercedes Actros, достатньо встановити GPS-трекер. Якщо вам потрібно разово відстежити переміщення вантажівки, краще скористатися переносним пристроєм. Така можливість буде корисною, якщо виникли підозри, що шофер використовує зерновоз для незаконних підробітків.

Персональний GPS-трекер відрізняється невеликими розмірами, надійною та точною роботою та розрахований на більш ніж 1500 кілометрів пробігу. Щоб перевірити водія, достатньо заховати пристрій усередині машини на кілька днів. Система моніторингу покаже розташування Мерседеса як у режимі реального часу, так і за будь-який обраний період.

Якщо ж ви хочете постійно збирати дані про поїздки вантажівки та всю додаткову інформацію про параметри її роботи, краще встановити стаціонарний GPS-трекер. Такий пристрій стеження живиться від акумулятора автомобіля, відрізняється низьким струмом споживання та забезпечує точну і надійну геолокацію вашої машини.

Бажаєте подивитися, як виглядає відстеження зерновозу Mercedes Actros 184? Протестуйте в демо-режимі систему GPS-моніторингу з ноутбука або смартфона!

Встановлення та налаштування бортового трекера на зерновоз проводиться нашими фахівцями протягом кількох годин. При необхідності ми зможемо підключитися до CAN-шини для зчитування даних з бортового комп’ютера Mercedes Actros 184 та їхнього відображення у системі супутникового стеження. Подібна можливість дозволяє отримувати розширений набір відомостей про роботу автомобіля для подальшого аналізу та прийняття управлінських рішень.

Відстеження всіх поїздок вантажівки

Система моніторингу цілодобово фіксує усі переміщення автотранспорту. Власнику зерновоза в будь-який момент доступна інформація про його поточне місцезнаходження та характеристики його роботи. За допомогою звітів можна дізнатися про пересування машини за будь-який період у минулому. На карті відображається точний маршрут зерновозу, тривалість стоянок, швидкість поїздки та інші відомості.

Тепер водієві машини не вдасться безкарно використовувати вантажівку для підробітків. Не вийде також відбалакатися поломкою або пробитим колесом, адже власник може з комп’ютера або телефону зайти в систему супутникового стеження і одразу перевірити, де знаходився Mercedes Actros у вказаний час.

Така фіксація пересування добре дисциплінує колектив автопарку. Як показує наш досвід, після впровадження GPS-трекерів різко зростає плинність кадрів. З компанії йдуть водії, які одразу планували використовувати техніку для “лівих” підробітків. Натомість через два-три місяці ситуація із найманим персоналом кардинально покращується. На місце тих, хто звільнився, приходять службовці, від самого початку націлені на довготривалу та стабільну трудову діяльність.

Повідомлення про події

Сервер GPS-моніторингу має гнучкі можливості з налаштування та відправлення повідомлень в залежності від подій, що відбуваються. Надсилання повідомлень допомагає організувати експлуатацію зерновоза найбільш оптимальним чином, що сприятливо позначиться на отриманні прибутку власником.

Система моніторингу може надсилати повідомлення про події зерновоза Mercedes Actros 184

На практиці надсилання повідомлень можна використовувати наступним чином. Зерновоз виконує човникові рейси, перевозячи врожай із одного сховища до іншого. Щоб працівники зерносховища могли оптимально балансувати свою роботу із завантаження та вивантаження техніки, їм бажано заздалегідь знати, що певна вантажівка під’їде протягом 10-15 хвилин. Тоді вони матимуть змогу без затримок відправити його в потрібну зону робіт.

Щоб отримувати такі повідомлення, у системі моніторингу на карті навколо зерносховища малюється геозона з радіусом 3-4 кілометри. Також налаштовуються повідомлення з текстом, що зерновоз Mercedes Actros 184 перетнув кордон геозони. В якості одержувачів вносять співробітників того чи іншого сховища.

Тепер, коли вантажівка в’їжджає в окреслену геозону, службовці елеватора відразу отримують відповідне повідомлення. За той час, поки зерновоз доїде до місця, співробітники встигнуть підготуватися до вантажно-розвантажувальних робіт і негайно відправлять машину до правильної точки обробки.

Ефективний контроль водіїв

Якщо бізнесмен хоче переконатися, що найманий водій при перевезеннях не ризикує довіреною йому технікою і їздить із дотриманням правил та швидкості, система стеження дозволить провести таку перевірку.

Для цього достатньо в налаштуваннях вказати надсилання повідомлень керівнику та всім довіреним особам у випадку, якщо поточна швидкість Mercedes Actros перевищить максимальну. При перетині порогового значення система негайно надішле повідомлення всім зазначеним одержувачам.

Така можливість допоможе зрозуміти, наскільки агресивно веде зерновоз найманець і як часто перевищує швидкісний режим. Адже не секрет, що різкі прискорення та гальмування значно збільшують витрату палива. Порівняно з водіями, не схильними до лихацтва, у “гонщиків” споживання пального може бути вищим у 1,5-2 рази. При цьому не варто забувати і про знос техніки, адже постійна робота на підвищених обертах негативно позначається на двигуні та ходовій частині автомобіля.

Запобігання розкраданню зерна та палива

Система супутникового стеження дозволяє боротися зі зливом пального для подальшого перепродажу. Адже якщо в автопарку не налаштовано облік палива, то втрати через розкрадання можуть сягати сотень доларів на місяць на одному лише зерновозі Мерседес. А якщо таких машин у гаражі кілька десятків, то прямі збитки виливаються у значні суми.

Запобігання зливу палива із зерновоза Mercedes Actros 184 за допомогою супутникового GPS-стеження

Щоб в автоматичному режимі налаштувати підрахунок палива, найкраще використовувати зчитування інформації з бортового комп’ютера. Трекер отримує масив даних із CAN-шини Mercedes Actros 184 та передає їх спільно з поточними координатами в систему моніторингу. Оскільки бортовий комп’ютер сучасних автомобілів фіксує поточну витрату палива, серверу стеження достатньо декодувати отримані дані та побудувати на їх основі різні звіти.

До них входить і графік споживання пального залежно від пройденої відстані. Також можна отримати інформацію про сумарне використання дизпалива за вибраний період. І якщо недбайливий шофер наважиться злити паливо, зі звітів одразу ж стане видно нестачу.

Допоможе GPS-моніторинг зменшити або взагалі запобігти випадкам крадіжки зерна при перевезеннях. Адже що, здавалося б, може бути простіше – із багатотонного кузова відсипати пару-трійку центнерів, щоби трохи підзаробити?

Ось тільки на ходу таке “усихання” врожаю не провернеш, тому водієві треба кудись заїжджати та десь зупинятися. І якщо поодинокий випадок простою зерновозу ще якось можна пояснити, то регулярні зупинки, а тим паче – заїзди у бік від прямого маршруту на зерносховище, буде складно пояснити інакше як шахрайство службовця.

Щоб з мінімальними зусиллями налагодити повний контроль за вашим зерновозом Mercedes Actros 184 та найманим персоналом, мінімізувати збитки від можливих розкрадань та збільшити прибуток завдяки скороченням непродуктивних простоїв, скористайтеся нашою системою GPS-моніторингу.

Вартість GPS-моніторингу для Mercedes Actros

Вам теж необхідно відстежувати і контролювати зерновоз Mercedes Actros 184? Зателефонуйте нам +38 (044) 221-31-00 або +38 (095) 287-62-62, і ми підберемо для вас оптимальне рішення.

Актуальну вартість встановлення обладнання і абонентську плату, яка включає в себе сім-карту, персоніфікований онлайн-доступ до всіх можливостей системи GPS-моніторингу та зберігання даних на сервері протягом одного року ви можете дізнатися на сторінці «Вартість».